Tvarohové ovocné knedlíky
Klétu neodmyslitelně patří sezóna nejrůznějšího čerstvého ovoce a společně s ním i oblíbené ovocné knedlíky s tvarohem. Tentokrát jsem si připravila tvarohové ovocné knedlíky ve variantě lowcarb, u kterých těsto perfektně drží a je za mě co do chuti, tak i do přípravy nejlepší. Často jsem si připravovala ovocné knedlíky ve verzi s ovesnými vločkami, ale často se mi lepily a rozpadaly a vznikla z toho práce na cele hodiny?. To tady naštěstí nehrozí a knedle mám max do 30 minut hotové! ???
Ingredience:
250 g tvarohu v pozlatku
2 vejce
80 g hladké kokosové mouky
2 lžíce psyllia
vanilkový extrakt
něco na oslazení (erythritol, čekankový sirup apod.), ale nemusí být
Postup:
Veškeré ingredience si smícháme do těsta a necháme chvilku odpočinout.
Následně by se nám nemělo těsto lepit a můžeme zadělávat knedlíky svým oblíbeným ovocem. Opět necháme chvilku zadělané knedlíky odpočívat.
Mezitím si dáme vařit vodu v hrnci. Jakmile je voda vroucí, vložíme syrové knedlíky do hrnce a vaříme cca 5-7 min dle velikosti knedlíků.
Podávám sypané tvrdým tvarohem na strouhaní a rozpuštěnými máslem s lžící erythritolu
Dobrou chuť 🙂