Pohankové palačinky s tvarohem

Pohankové palačinky s tvarohem

U většiny nebývá pohanka příliš oblíbená, ale mě osobně moc chutná. Nejčastěji z ní dělám kaše nebo nejrůznější zdravé sladké dezerty. Její typickou vůni a malý hořký ocásek ve formě pohankových palačinek téměř nepoznáte.  Pohanka je jinak skvělým zdrojem rutinu, který zvyšuje pružnost cévních stěn, reguluje srážlivost krve a celkově posiluje imunitní systém organismu. V téhle době se to obzvláště hodí.

Ingredience:

  • 45 g pohankové hladké mouky

  • 160 ml mléka

  • 1 vejce

  • 10 g erythritolu (umletého na moučku)

  • špetka soli

Náplň:

  • 150 g odtučněného nebo polotučného tvarohu

  • 40 g jahodového džemu Relax 100 %

  • 10 g arašídového másla (navrch)

Postup:

Vše smícháme a opékáme na pánvi z obou stran.

Na první palačinku používám trochu kokosového oleje.

Plníme džemem a tvarohem podle chuti.

Navrch ozdobíme arašídovým máslem.