Pohankové palačinky s tvarohem
U většiny nebývá pohanka příliš oblíbená, ale mě osobně moc chutná. Nejčastěji z ní dělám kaše nebo nejrůznější zdravé sladké dezerty. Její typickou vůni a malý hořký ocásek ve formě pohankových palačinek téměř nepoznáte. Pohanka je jinak skvělým zdrojem rutinu, který zvyšuje pružnost cévních stěn, reguluje srážlivost krve a celkově posiluje imunitní systém organismu. V téhle době se to obzvláště hodí.
Ingredience:
45 g pohankové hladké mouky
160 ml mléka
1 vejce
10 g erythritolu (umletého na moučku)
špetka soli
Náplň:
150 g odtučněného nebo polotučného tvarohu
40 g jahodového džemu Relax 100 %
10 g arašídového másla (navrch)
Postup:
Vše smícháme a opékáme na pánvi z obou stran.
Na první palačinku používám trochu kokosového oleje.
Plníme džemem a tvarohem podle chuti.
Navrch ozdobíme arašídovým máslem.