Linecké cukroví z ječné mouky

Linecké cukroví z ječné mouky

Další recept na vánoční cukroví. Tentokrát linecké cukroví z ječné mouky. Ječnou celozrnnou mouku jsem si opravdu zamilovala, skvěle se sní pracuje a je chuťově vynikající. Cukroví chutná a vypadá jako klasické, ale obsahuje více vlákniny a minimum cukru, protože místo něj používám erythritol (cukerný alkohol). Jeho sladivost je o 30 % nižší oproti běžnému cukru, takže pokud chcete cukroví sladší navyšte o něco jeho množství.

Ingredience:

  • 300 g ječné celozrnné mouky

  • 200 g změkkého másla

  • 2 žloutky

  • 80 g erythritolu (umelte v mixéru na moučku)

  • citronová kůra z 1 citronu

  • vanilkový lusk

  • džem Relax 100 % na slepování

Postup:

Smícháme všechny ingredience a vypracujeme těsto, které dáme přes noc odpočinout do lednice.

Druhý den těsto rozválíme, ale né moc tenké a vykrájíme požadované tvary.

Pečeme na 180°C. cca 3-5 minut do světle zlaté.

Po upečení necháme úplně vychladnout, aby se nepolámalo.

Pak už jen namažeme džemem nebo marmeládou a obalíme v moučkovém erythritolu.

zdravé linecké curkoví