Nadýchaný špaldový perník s proteinem

Nadýchaný špaldový perník s proteinem

Tip na zdravý a rychlý moučník třeba k nedělnímu odpoledni. Upravila jsem klasickou verzi receptu a vzešel z toho nádherně nadýchaný špaldový perník obohacený proteinem. Textura a chuť velmi podobná klasice, ale nutričně více výživnější.

Celý recept vyjde na velký plech. 

Nutriční hodnoty:

100 g hotového perníku (=cca 3 ks) obsahuje 261 kcal, 13 g bílkovin, 37 g sacharidů a 11 g tuků. V porovnání s klasikou je to cca o 100 kcal méně a množství bílkovin o polovinu více.

Ingredience:

  • 220 g špaldové hladké mouky

  • 90 g celozrnné špaldové mouky

  • 80 g čokoládového proteinu

  • 90 g řepkového oleje

  • 250 ml polotučného mléka

  • 1 vejce

  • 110 g erythritolu

  • 1 sáček 20 g kypřícího prášku do perníku

  • 15 g kakaa

Postup:

Troubu si předehřejte na cca 170°C.

Smícháme nejprve suché a pak mokré ingredience dohromady do polotekutého těsta.

Těsto dáme na plech vystlaný pečícím papírem.

Pečeme cca 20 minut na 170 °C.

Podle chuti pak můžete perník potřít hořkou čokoládou nebo kvalitním džemem např. Relax 100 %. Mně postačilo například oříškové máslo.

Dobrou chuť 🙂