Nadýchaný špaldový perník s proteinem
Tip na zdravý a rychlý moučník třeba k nedělnímu odpoledni. Upravila jsem klasickou verzi receptu a vzešel z toho nádherně nadýchaný špaldový perník obohacený proteinem. Textura a chuť velmi podobná klasice, ale nutričně více výživnější.
Celý recept vyjde na velký plech.
Nutriční hodnoty:
100 g hotového perníku (=cca 3 ks) obsahuje 261 kcal, 13 g bílkovin, 37 g sacharidů a 11 g tuků. V porovnání s klasikou je to cca o 100 kcal méně a množství bílkovin o polovinu více.
Ingredience:
220 g špaldové hladké mouky
90 g celozrnné špaldové mouky
80 g čokoládového proteinu
90 g řepkového oleje
250 ml polotučného mléka
1 vejce
110 g erythritolu
1 sáček 20 g kypřícího prášku do perníku
15 g kakaa
Postup:
Troubu si předehřejte na cca 170°C.
Smícháme nejprve suché a pak mokré ingredience dohromady do polotekutého těsta.
Těsto dáme na plech vystlaný pečícím papírem.
Pečeme cca 20 minut na 170 °C.
Podle chuti pak můžete perník potřít hořkou čokoládou nebo kvalitním džemem např. Relax 100 %. Mně postačilo například oříškové máslo.
Dobrou chuť 🙂