Ricottová kaše z jáhlových vloček
Tip na zdravou a rychlou snídani. Pokud patříte mezi milovníky sladkých snídaní, bude se vám líbit můj dnešní zdravý recept. Tentokrát jsem kaši udělala z jáhlových vloček, které často bývají opomenuté, ačkoliv jsou bohaté na spoustu živin. Jáhly jsou navíc přirozeně bezlepkové a tak ji ocení lidé s celiakií. Ricottová kaše z jáhlových vloček je díky ricottě krémová a díky moruši skvěle vyvažuje jemně nahořklý podtón chuti jáhel.
Ingredience:
40 g jáhlových vloček
200 ml mandlového mléka
60 g ricootty (syrovátkový sýr)
moruše
jahody
kešu ořechy, chia semínka
něco na oslazení, já dala pár kapek vanilkových flavdrops
Postup:
Mandlové mléko nejprve přivedeme k varu a poté přidáme jáhlové vločky. Necháme chvíli společně povařit.
Jakmile se nám kaše zahustí, odstavíme ji, přidáme ricottu a par kapek flavdorps či jiné sladidlo.
Doplníme čerstvými jahodami a moruší, která nám kaši ještě lehce dosladí. Pak už jen přidáme semínka a ořechy.
Dobrou chuť ?
