Ricottová kaše z jáhlových vloček

Ricottová kaše z jáhlových vloček

Tip na zdravou a rychlou snídani. Pokud patříte mezi milovníky sladkých snídaní, bude se vám líbit můj dnešní zdravý recept. Tentokrát jsem kaši udělala z jáhlových vloček, které často bývají opomenuté, ačkoliv jsou bohaté na spoustu živin. Jáhly jsou navíc přirozeně bezlepkové a tak ji ocení lidé s celiakií. Ricottová kaše z jáhlových vloček je díky ricottě krémová a díky moruši skvěle vyvažuje jemně nahořklý podtón chuti jáhel.

Ingredience:

  • 40 g jáhlových vloček

  • 200 ml mandlového mléka

  • 60 g ricootty (syrovátkový sýr)

  • moruše

  • jahody

  • kešu ořechy, chia semínka

  • něco na oslazení, já dala pár kapek vanilkových flavdrops

Postup:

Mandlové mléko nejprve přivedeme k varu a poté přidáme jáhlové vločky. Necháme chvíli společně povařit.

Jakmile se nám kaše zahustí, odstavíme ji, přidáme ricottu a par kapek flavdorps či jiné sladidlo.

Doplníme čerstvými jahodami a moruší, která nám kaši ještě lehce dosladí. Pak už jen přidáme semínka a ořechy.

Dobrou chuť ?

Jáhlová kaše s ricottou