Řepové rizoto s krůtím masem
Přemýšlíte co si dáte dnes k obědu? Mám pro vás zdravou inspiraci na skvělé řepové rizoto s krůtím masem a parmazánem. Červená řepa dodá celému pokrmu nejen krásnou barvu, ale také zajímavou chuť.
Ingredience:
250 rýže Arborio
350 g krůtích prsou
500 ml zeleninového vývaru nebo vody
2 cibule
2 středně velké syrové červené řepy
35 g másla
50 g nastrouhaného parmazánu
lžička olivového oleje
čerstvý či sušený tymián
sůl, pepř
Postup:
Jako první krok si uvaříme červenou řepu. Řepu omyjeme, očistíme a dáme vařit na 10-15 minut do změknutí.
Mezitím si ve větším hrnci zpěníme na kapce oleje nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme suchou rýži, kterou krátce orestujeme. Následně naředíme 500 ml horké vody nebo vývaru a necháme rýži uvařit do měkka.
Jakmile je řepa hotová, necháme ji chvilku vychladnout a následně oloupeme a nakrájíme na menší kostky, které rozmixujeme v mixéru do jemného pyré. Rozmixovanou řepu osolíme, opeříme, přidáme sušený tymián a nastrouhaný parmazán. Takto připravenou červenou řepu poté smícháme s uvařenou rýží, přidáme máslo a dochutíme.
Na závěr si už jen připravíme krůtí prsa, která nakrájíme na menší kousky a orestujeme na pánvi z obou stran. Hotové maso pak podáváme k rizotu navrch, nebo maso můžeme předem nakrájet na menší kousky a zamíchat do rizota.