Řepové rizoto s krůtím masem

Řepové rizoto s krůtím masem

Přemýšlíte co si dáte dnes k obědu? Mám pro vás zdravou inspiraci na skvělé řepové rizoto s krůtím masem a parmazánem.  Červená řepa dodá celému pokrmu nejen krásnou barvu, ale také zajímavou chuť. 

Ingredience:

  • 250 rýže Arborio

  • 350 g krůtích prsou

  • 500 ml zeleninového vývaru nebo vody  

  • 2 cibule

  • 2 středně velké syrové červené řepy

  • 35 g másla

  • 50 g nastrouhaného parmazánu

  • lžička olivového oleje

  • čerstvý či sušený tymián

  • sůl, pepř

Postup:

Jako první krok si uvaříme červenou řepu. Řepu omyjeme, očistíme a dáme vařit na 10-15 minut do změknutí. 

Mezitím si ve větším hrnci zpěníme na kapce oleje nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme suchou rýži, kterou krátce orestujeme. Následně naředíme 500 ml horké vody nebo vývaru a necháme rýži uvařit do měkka. 

Jakmile je řepa hotová, necháme ji chvilku vychladnout a následně oloupeme a nakrájíme na menší kostky, které rozmixujeme v mixéru do jemného pyré. Rozmixovanou řepu osolíme, opeříme, přidáme sušený tymián a nastrouhaný parmazán. Takto připravenou červenou řepu poté smícháme s uvařenou rýží, přidáme máslo a dochutíme.

Na závěr si už jen připravíme krůtí prsa, která nakrájíme na menší kousky a orestujeme na pánvi z obou stran. Hotové maso pak podáváme k rizotu navrch, nebo maso můžeme předem nakrájet na menší kousky a zamíchat do rizota.