Pohankový chlebíček s malinami
Vdnešním receptu se zaměříme na pohanku. Jde o bezlepkovou pseudooblilovinu, která nebývá příliš častou surovinou v našem jídelníčku, přesto jde o bohatý zdroj mikroživin a zejména rutinu, který příznivě působí na naše srdce a cévy. Pohanku můžete připravit jak na sladko tak na slano. Tentokrát jsem si připravila pohankový chlebíček s malinami, na kterém si stoprocentně pochutnáte.
Ingredience:
150 g pohankové hladké mouky
70 g mandlové mouky nebo rozmixovaných loupaných mandlí
2 vejce
150 ml mandlového mléka
35 g rozpuštěného kokosového oleje nebo másla
1 kypřící prášek
vanilkový extrakt
mandlový extrakt
čekankový sirup nebo vanilkové flavdrops na oslazení
150 g mražených malin
plátky mandlí na ozdobu
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C.
Nejprve si smícháme pohankovou a mandlovou mouku, přidáme kypřící prášek, kapku vanilkového a mandlového extraktu a sladidlo.
Následně vmícháme mléko, vejce, společně promícháme a přidáme rozpuštěný kokosový olej. Na závěr ještě přidáme ¾ malin a znovu vše společně důkladně promícháme.
Formu na chleba vysteleme pečícím papírem, vyplníme připraveným těstem a navrch těsta vyskládáme zbývající množství malin a posypeme plátky mandlí.
Pečeme přibližně 45 – 50 minut na 180 °C.
Dobrou chuť 🙂