Dýňové lívance s mandlovým máslem
Lívance miluji snad na všechny způsoby, a proto jsem se tentokrát pustila do netradiční verze s dýní Hokaidó. Je podzim a dýně jsou snad na každém rohu, byl by proto hřích nevyzkoušet něco nového. Připravte se na skvělé dýňové lívance s mandlovým máslem. Výsledek stojí opravdu za to. Jen se sami přesvědčte a vyzkoušejte jak chutnají. 🙂
Ingredience:
200 g uvařené dýně
130 g mandlové mouky
2 vejce
200 ml kokosového mléka (používám Aroy)
2 čl psyllia
1 čl kypřícího prášku
1 čl perníkového koření
1 čl kokosového oleje
pokud chcete sladší přidejte 2 čl erythritolu
Postup:
Dýni oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme do měkka.
Scezenou dýni následně rozmixujeme s kokosovým mlékem, kokosovým olejem a případně dosladíme.
Ostatní suché ingredience smícháme společně dohromady a přidáme dýňovou směs.
Opékáme na pánvi se lžičkou kokosového oleje.
Podáváme například s ořechovým máslem, jogurtem, tvarohem nebo zakysanou smetanou.
Dobrou chuť 🙂