Dýňové lívance s mandlovým máslem

Dýňové lívance s mandlovým máslem a ovocem

Lívance miluji snad na všechny způsoby, a proto jsem se tentokrát pustila do netradiční verze s dýní Hokaidó.  Je podzim a dýně jsou snad na každém rohu, byl by proto hřích nevyzkoušet něco nového. Připravte se na skvělé dýňové lívance s mandlovým máslem. Výsledek stojí opravdu za to. Jen se sami přesvědčte a vyzkoušejte jak chutnají. 🙂

Ingredience:

  • 200 g uvařené dýně

  • 130 g mandlové mouky

  • 2 vejce

  • 200 ml kokosového mléka (používám Aroy)

  • 2 čl psyllia

  • 1 čl kypřícího prášku

  • 1 čl perníkového koření

  • 1 čl kokosového oleje

  • pokud chcete sladší přidejte 2 čl erythritolu

Postup:

Dýni oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme do měkka.

Scezenou dýni následně rozmixujeme s kokosovým mlékem, kokosovým olejem a případně dosladíme.

Ostatní suché ingredience smícháme společně dohromady a přidáme dýňovou směs.

Opékáme na pánvi se lžičkou kokosového oleje.

Podáváme například s ořechovým máslem, jogurtem, tvarohem nebo zakysanou smetanou.

Dobrou chuť 🙂

Dýñové lívance s ovocem
Dýñové lívance s mandlovým máslem