Cuketový perník
Podzim je období dýní, cuket, jablek a dalších skvělých surovin, ze kterých se dají vykouzlit skvělé recepty. Tentokrát jsem si připravila recept na cuketový perník. Klasický perník zná asi každý, ale chcete ho povznést o další level, určitě vyzkoušejte i tuto kombinaci. Cuketu v hotovém perníku ani nepoznáte, za to si skvěle pochutnáte! 🙂
Ingredience:
120 g žitné mouky
225 g špaldové celozrnné mouky
3 vejce
50 g čokoladoveho proteinu (já používám syrovátkový od My protein)
700 g cukety (větší kus)
30 g kokosoveho oleje
30 g holandského kakaa
30 g slunečnicoveho semínka
lžíce skořice
2-3 lžíce perníkového koření (jak máte rádi)
1 prášek do perníku
půl lžičky jedlé sody
vanilkový extrakt
lžíce citrónové kůry
Postup:
Troubu si předehřejte na 160°C.
Cuketu oloupeme a nastrouháme na jemným struhadle. Šťávu, kterou si cuketa pustí nevyhazujeme, také ji použijeme.
Následně cuketu smícháme vejci, olejem, vanilkou, skořicí a citrónovou kůrou.
Vedle smícháme suché ingredience a spojíme dohromady do těsta.
Pečeme v horkovzdušné troubě na pečícím papíře cca 25 minut na 160°C.
Dobrou chuť 🙂