Cuketový perník

Cuketový perník

Podzim je období dýní, cuket, jablek a dalších skvělých surovin, ze kterých se dají vykouzlit skvělé recepty. Tentokrát jsem si připravila recept na cuketový perník. Klasický perník zná asi každý, ale chcete ho povznést o další level, určitě vyzkoušejte i tuto kombinaci. Cuketu v hotovém perníku ani nepoznáte, za to si skvěle pochutnáte! 🙂

Ingredience:

  • 120 g žitné mouky

  • 225 g špaldové celozrnné mouky

  • 3 vejce

  • 50 g čokoladoveho proteinu (já používám syrovátkový od My protein)

  • 700 g cukety (větší kus)

  • 30 g kokosoveho oleje

  • 30 g holandského kakaa

  • 30 g slunečnicoveho semínka 

  • lžíce skořice

  • 2-3 lžíce perníkového koření (jak máte rádi)

  • 1 prášek do perníku 

  • půl lžičky jedlé sody

  • vanilkový extrakt 

  • lžíce citrónové kůry

Postup:

Troubu si předehřejte na 160°C.

Cuketu oloupeme a nastrouháme na jemným struhadle. Šťávu, kterou si cuketa pustí nevyhazujeme, také ji použijeme.

Následně cuketu smícháme vejci, olejem, vanilkou, skořicí a citrónovou kůrou.

Vedle smícháme suché ingredience a spojíme dohromady do těsta.

Pečeme v horkovzdušné troubě na pečícím papíře cca 25 minut na 160°C.

Dobrou chuť 🙂

Celozrnný perník z cukety