Cuketový perník s jablky
Ve vzduchu už cítím podzimní náladu a tak mám pro vás tip na sladkou tečku, zdravou svačinu či snídani. Svůj původní recept na cuketový perník jsem trošku vytunila, přidala jablka a tak chutná zase o něco lépe.
Ingredience:
220 g celozrnné/hladké špaldové mouky 1:1
35 g čokoládového proteinu (lze nahradit moukou)
90 g erythritolu (umelte v mixéru na moučku)
230 g cukety
2 menší jablka
160 ml mandlového (nebo klasického) mléka
40 g řepkového oleje
1 vejce
15 g kakaa
25 g slunečnicového semínka
20 g kakaových bobů
2 lžičky perníkového koření
1/2 sáčku kypřícího prášku do perníku
vanilkové aroma
navrch 90% čokoláda + pár kapek flavdrops a plátky mandlí
Postup:
Nejprve smícháme všechny suché a po té mokré ingredience.
Následně společně vše spojíme a vyložíme na plech vystlaný pečícím papírem. Pokud chcete mít perník vyšší dejte na menší plechu, já dala na klasický velký a tak moc nevyrostl.
Pečeme 20-30 minut v předehřáté troubě na 180 °C.
Hotový perník necháme vychladnout, mezitím si připravíme hořkou čokoládu ve vodní lázni s pár kapkami vanilkových flavdrops. Pokud použijete čokoládu s nižším procentem kakaa sladit už nebude ani potřeba. Pak už jen perník pomažeme rozpuštěnou čokoládou a na závěr posypeme plátky mandlí.