Cuketový perník s jablky

Cuketový perník s jablky

Ve vzduchu už cítím podzimní náladu a tak mám pro vás tip na sladkou tečku, zdravou svačinu či snídani. Svůj původní recept na cuketový perník jsem trošku vytunila, přidala jablka a tak chutná zase o něco lépe.

Ingredience:

  • 220 g celozrnné/hladké špaldové mouky 1:1

  • 35 g čokoládového proteinu (lze nahradit moukou)

  • 90 g erythritolu (umelte v mixéru na moučku)

  • 230 g cukety

  • 2 menší jablka

  • 160 ml mandlového (nebo klasického) mléka

  • 40 g řepkového oleje

  • 1 vejce

  • 15 g kakaa

  • 25 g slunečnicového semínka

  • 20 g kakaových bobů

  • 2 lžičky perníkového koření

  • 1/2 sáčku kypřícího prášku do perníku

  • vanilkové aroma

  • navrch 90% čokoláda + pár kapek flavdrops a plátky mandlí

Postup:

Nejprve smícháme všechny suché a po té mokré ingredience.

Následně společně vše spojíme a vyložíme na plech vystlaný pečícím papírem. Pokud chcete mít perník vyšší dejte na menší plechu, já dala na klasický velký a tak moc nevyrostl.

Pečeme 20-30 minut v předehřáté troubě na 180 °C.

Hotový perník necháme vychladnout, mezitím si připravíme hořkou čokoládu ve vodní lázni s pár kapkami vanilkových flavdrops. Pokud použijete čokoládu s nižším procentem kakaa sladit už nebude ani potřeba. Pak už jen perník pomažeme rozpuštěnou čokoládou a na závěr posypeme plátky mandlí.