Celozrnná žemlovka s tvarohem jablky a hruškami

Celozrnná žemlovka s tvarohem jablky a hruškami

Poslední podzimní recept??na Celozrnnou jablkovo-hruškovou žemlovku s tvarohem!??

Ingredience:

  • celozrnný toastový chléb

  • 3 jablka

  • 2 hrušky

  • 3 vejce

  • 500 g tvarohu ve vaničce

  • 400 ml mléka

  • 50 g vlašských ořechů

  • 50 g rozinek

  • 2 lžičky skořice

  • vanilkový extrakt

  • citronová kůra

  • kokosový olej na vymazání formy

Postup:

Troubu si předehřejte na cca 180°C.

Jablka a hrušky nastrouháme na hrubém struhadle, posypeme skořicí, přidáme rozinky a nadrobno nasekané vlašské ořechy. 

Tvarohovou náplň připravíme smícháním tvarohu, sladidla, citronové kůry a žloutků.

Toustový chléb namočíme do mléka ochuceném skořicí, vanilkou a případně lehce osladíme. Do vymazané formy nejprve dáme trochu směsi s jablky, následně na ně položíme namočený toustový chléb. Na chléb začneme vrstvit jablka a tvaroh, proložíme další vrstvou toustového chleba a opakujeme. Zakončujeme vrstvou strouhaných jablek.

Připravenou žemlovku dáme péct přibližně na 10-15 minut na 180 °C. 

Mezitím si vyšleháme vaječné bílky se špetkou soli do tuhého sněhu.

Po cca 15 minutách vytáhneme žemlovku z trouby a pokryjeme vyšlehaným sněhem z bílků a dáme znovu péct do trouby cca 15 minut.

 

Dobrou chuť 🙂