Ovesný banánový chlebíček
Nový a aktualizovaný recept na můj oblíbený recept na ovesný banánových chlebíček. Peču už po několikáté a chuťově opravdu skvělý. Základem jsou ovesné vločky a kefír. Já ještě přidávám vanilkový protein, který zvýší obsah bílkovin a dosladí celý chlebík, který není třeba něčím dalším sladit. Bohatě stačí banány a protein. Pokud vyzkoušíte, budu moc rada, když dáte vědět jak se vám povedl.
Ingredience:
200 g ovesných vloček (umletých na mouku)
2 přezrálé banány + 1 navrch
hrst borůvek
45 g vanilkového proteinu
150 g nízkotučného kefíru
2 celá vejce
10 g psyllia (rozpustná vláknina)
12 g kypřícího prášku
lžička skořice
vanilkový lusk + vanilkové aroma
mandlové plátky
Postup:
Ovesné vločky si rozmixujeme v mixéru na mouku.
V míse pak smícháme ovesnou mouku a všechny suché ingredience – psylium, protein (lze nahradit moukou či Erytritolem k doslazení), kypřící prášek, skořici a dřeň z vanilkového lusku.
Poté ve vedlejší nádobě umixujeme banány a přimícháme zase všechny mokré ingredience – kefír, vejce, vanilkové aroma.
Následně obě směsi smícháme do polotuhého těsta, které vzápětí přendáme do pekáčku vystlaným pečícím papírem.
Navrch položíme rozkrojený banán a posypeme plátky mandlí. Já přidala ještě pár borůvek.
Pečeme v horkovzdušné troubě přibližně 45-50 minut na 160 °C.