Ovesný banánový chlebíček

Ovesná banánový chlebíček

Nový a aktualizovaný recept na můj oblíbený recept na ovesný banánových chlebíček. Peču už po několikáté a chuťově opravdu skvělý. Základem jsou ovesné vločky a kefír. Já ještě přidávám vanilkový protein, který zvýší obsah bílkovin a dosladí celý chlebík, který není třeba něčím dalším sladit. Bohatě stačí banány a protein.  Pokud vyzkoušíte, budu moc rada, když dáte vědět jak se vám povedl.

Ingredience:

  • 200 g ovesných vloček (umletých na mouku)

  • 2 přezrálé banány + 1 navrch

  • hrst borůvek

  • 45 g vanilkového proteinu

  • 150 g nízkotučného kefíru

  • 2 celá vejce

  • 10 g psyllia (rozpustná vláknina)

  • 12 g kypřícího prášku

  • lžička skořice

  • vanilkový lusk + vanilkové aroma

  • mandlové plátky

Postup:

Ovesné vločky si rozmixujeme v mixéru na mouku.

V míse pak smícháme ovesnou mouku a všechny suché ingredience – psylium, protein (lze nahradit moukou či Erytritolem k doslazení), kypřící prášek, skořici a dřeň z vanilkového lusku.

Poté ve vedlejší nádobě umixujeme banány a přimícháme zase všechny mokré ingredience – kefír, vejce, vanilkové aroma.

Následně obě směsi smícháme do polotuhého těsta, které vzápětí přendáme do pekáčku vystlaným pečícím papírem.

Navrch položíme rozkrojený banán a posypeme plátky mandlí. Já přidala ještě pár borůvek.

Pečeme v horkovzdušné troubě přibližně 45-50 minut na 160 °C.

banánový chlebíček
zdravý bananabread