Hruškové špaldové lívance

Hruškové špaldové lívance

Jako roční období mám podzim nejraději, a tak k tomu neodmyslitelně patří i skvělé podzimní recepty. Tentokrát jsem zvolila podzimní kombinaci hrušky, skořice a špaldy na vynikající hruškové špaldové lívance.

Mňam 🙂

Ingredience:

  • 35 g špaldové celozrnné mouky

  • 1 hruška

  • 1 vejce

  • 2 lžíce mléka

  • skořice

  • čekankový sirup na oslazení

  • vlašské ořechy na posypání

Postup:

Tři čtvrtě hrušky si nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme skořici, vejce, pokud chceme sladší, tak i trochu sirupu a nakonec mouku.

Vše dohromady smícháme a následně opékáme na pánvi z obou stran jako jako normální lívance.

Zbylou třetinu hrušky si nakrájíme na drobné kostičky a lehce orestujeme vedle na pánvi se skořicí do měkka a můžeme podávat.

Dobrou chuť 🙂

Hruškové lívance ze špaldy