Hruškové špaldové lívance
Jako roční období mám podzim nejraději, a tak k tomu neodmyslitelně patří i skvělé podzimní recepty. Tentokrát jsem zvolila podzimní kombinaci hrušky, skořice a špaldy na vynikající hruškové špaldové lívance.
Mňam 🙂
Ingredience:
35 g špaldové celozrnné mouky
1 hruška
1 vejce
2 lžíce mléka
skořice
čekankový sirup na oslazení
vlašské ořechy na posypání
Postup:
Tři čtvrtě hrušky si nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme skořici, vejce, pokud chceme sladší, tak i trochu sirupu a nakonec mouku.
Vše dohromady smícháme a následně opékáme na pánvi z obou stran jako jako normální lívance.
Zbylou třetinu hrušky si nakrájíme na drobné kostičky a lehce orestujeme vedle na pánvi se skořicí do měkka a můžeme podávat.
Dobrou chuť 🙂