Kokosová kaše s lahodným kokosovým krémem a borůvkami

Lahodná kokosová kaše

Na kokosovou kaši jsem se nechala inspirovat od známé Janiny Černé na blogu cukrfree.cz. V dětství jsem milovala krupicovou kaši s kakaem, cukrem a máslem, a tak když jsem našla tento zdravý recept na kokosovou kaši, která chutná skoro stejně jako ta krupicová, nemohla jsem si ji nezamilovat.

Kokosová kaše je vhodná jako zdravá snídaně, která zasytí na skutečně dlouhou dobu. Tím že neobsahuje ve větší míře sacharidy, hladina krevního cukru zůstává relativně stejná, a tak vás brzký hlad či nečekané chutě rozhodně nepřekvapí.

Je proto vhodná pro všechny diabetiky, kteří hledají variantu zdravé snídaně, bez toho aby jim lítala hladina krevního cukru, ale také pro ty z vás, které čeká náročný den a potřebujete pořádnou dávku zdravé energie.

Ingredience:

  • 15 g rozmixovaného sušeného kokosu

  • 15 g mletého lněného semínka

  • 1 vejce

  • 150 ml kokosového neslazeného mléka

  • 2-3 lžíce hustého kokosového mléka z konzervy (je třeba nejprve konzervu vychladit v lednici)

  • 1 lžička kokosového oleje

  • skořice

  • 10 g strouhané hořké 90% čokolády

  • borůvky

Postup:

Nejprve nalijeme kokosové mléko do hrnce a na mírném plameni ho zahřejeme. Jakmile uvidíme malé bublinky na okraji, přidáme rozmixovaný kokos, lněná semínka, skořici a neustále mícháme než se začne směs mírně zahušťovat.

Následně přidáme jedno vejce a rozšleháme ho v hrnci s ostatními ingrediencemi. Celou směs mícháme ještě další 2-3 minuty do úplného zhoustnutí, a aby se vejce důkladně tepelně upravilo. Potom odstavíme z plotny, přidáme lžíci ztuhlého kokosového mléka z konzervy a společně zašleháme.

Hotovou kaši podáváme na talíř s druhou lžící ztuhlého kokosového mléka, posypeme borůvkami a lehce zasypeme skořicí.

Mňam.

Přeji dobrou chuť !

Lahodná kokosová kaše
Lahodná kokosová kaše