Dýňová banánová kaše s mascarpone a malinami

Dýnová kaše s mascarpone

Dýňová sezóna je tu! Skvělá dýňová kaše, kterou musíte ochutnat. Tahle kaše ja tak trochu netradiční, ale o to chuťově zajímavější. Dýně v kombinaci s banánem, skořicí a mascarpone skutečně stojí za to. Vyzkoušejte a napište jak se povedla :-).

Ingredience:

  • 1/2 menší dýně hokaido

  • 1/4 větší cukety (150 g)

  • 1 banán (pokud chceš sladší přidej druhý, nebo dej 1 a půl)

  • 2 lžíce sušeného kokosu

  • 1 lžíce mletého lněného semínka

  • 2 vejce

  • 1 lžička kokosového oleje

  • 2 lžíce mascarpone nebo ztuhlého kokosového mléka v konzervě

  • Celá skořice, badyán

Postup:

Vodu přivedeme k varu, mezitím si vydlabeme dýni a cuketu a zbavíme je měkkého středu, pokud máte cuketu menší, není potřeba ji semínek zbavovat, vše v pohodě pak rozmixujete.

Následně je rozkrájíme na větší kousky a vložíme do hrnce. Do vody ještě přidáme celou skořici a dáme 1 hvězdičku badyánu. Necháme asi cca 15 minut vařit do změknutí.

Po uvaření většinu přebytečné vody slijeme a necháme jen trochu na dno, vyndáme hvězdičku badyánu a v hrnci zůstane jen uvěřená dýně s cuketou, přidáme k nim banán a vše na jemno důkladně rozmixujme.

Do hrnce rozklepneme dvě vejce, zašleháme a vrátíme opět na plotýnku a povaříme. Do celé kaše nyní přidáme kokos a mleté lněné semínko, necháme chvíli probublávat a na závěr přidáme banán, 2 lžíce mascarpone a lžičku kokosového oleje.

Společně vše rozmixujeme a můžeme podávat. Celou kaši dozdobíme dle libosti. Já k tomu ještě přidala lískové ořechy a pár malin.

Přeji dobrou chuť 🙂

(2 porce)